Vul een zoekwoord in

GZ-Talk webinar Mentaal fit door gezonde darmen

Je darmen beïnvloeden je hersenen en andersom. Sommigen noemen de darmen zelfs je 2e brein. Maar wat als er ruis zit op de lijn? Meer dan een miljoen Nederlanders hebben structureel last van een opgeblazen buik of een prikkelbare darm. We gaan uitgebreid in op de effecten van voeding, beweging, stress, ontspanning en darmproblemen.

Wil je meer inzicht over het belang van gezonde darmen en hoe dit je mentale gezondheid kan verbeteren of juist verslechteren?

Nick en Karlijn gaan uitgebreid in op de effecten van voeding, beweging, stress, ontspanning en darmproblemen als prikkelbare darm. Hoe werkt dit allemaal samen en wat kun je er zelf aan doen? Na deze avond hopen we je te inspireren om zelf met kleine aanpassingen aan je darmgezondheid te werken.   

Meld je dan aan voor deze workshop.

Webinar hosts: Drs. Nick Wezenbeek en Drs. Karlijn Allewijn

Nick en Karlijn zijn beide als voedingswetenschapper afgestudeerd in Wageningen. Voor GZ-Punt creëeren zij content over voeding en leefstijl. Zo vinden jullie tal van blogs, workouts en video’s van hen op GZ-Plein.

Nick is oprichter en directeur van CleverMove en verzorgt kracht- en balanstraining in combinatie met voedingsworkshops voor oudere volwassenen. In het onderzoek ontwikkelde hij een passie voor het communiceren en bruikmaar maken van wetenschappelijke kennis naar de praktijk. Met CleverMove helpt hij 50 en 65-plussers om op een toegankelijke en interactieve manier te werken aan hun kracht, gezondheid en balans.

Karlijn werkt als sportdocent bij CleverMove. Dit doet zij naast haar rol als voedings- en bewegingsexpert bij GZ-Punt. Karlijn heeft een fascinatie voor het menselijk lichaam en met name voor de samenwerking tussen metale en fysieke gezondheid en hoe voeding en leefstijl hier op inspeelt. Momenteel volgt ze de opleiding fysiotherapie om haar kennis nog verder te verbreden.  

Programma 24 november

Aanmelden per mail op info@gz-punt.nl.

19.30 start webinar
20.30 ruimte voor vragen en discussie
20.45 einde